TLSZ Program

Szakemberként és Szülőként egyaránt  magam is tapasztaltam,  hogy évről évre egyre több a “problémás” gyermek. Jelenleg a hazai rendszer olyannyira leterhelt, hogy egy nevelési tanácsadóban csak diagnózisért (és még nem terápia, vagy kezelés!) akár 6-8 hónapos várakozási idővel kell számolnia annak a szülőnek, aki gyermekénél valamilyen szokatlant, rendelleneset tapasztal. Szomorú tény, hogy vannak olyan veleszületett rendellenességek, amelyeket jelen tudásunk szerint nem mindig lehet orvosolni, vagy csak gyógyszeresen lehet kezelni. Azonban az is sajnálatos tény, hogy sok esetben a túlterhelt rendszer és szakemberhiány következtében olyanok is bekerülnek a “kódrendszerbe” és akár a gyógyszeres terápiába, akiknek esetleg “csak” idegrendszeri éretlenségükből kifolyólag vannak tanulási-, és/vagy magatartási problémái.  Fontos tudni, hogy a magatartási- és viselkedésbeli eltéréseket mutató kisgyermekeknél rendkívüli szerepe van az időtényezőnek, azaz a korai fejlesztésnek!

Napjainkban egy szülő vár 6-8 hónapot arra, hogy felmérjék a gyermekét. Ezt követően készül egy diagnózis, és további hosszú hónapokat vár külön 1 pszichológusra, külön 1 mozgásterapeutára, esetleg további szakemberek segítségét veszi igénybe. A probléma észlelésétől a terápiáig akár 1-másfél év (!) is eltelhet, ami rendkívül sok egy olyan esetben, amikor az időtényező a hatékonyság legfontosabb eleme!  Tapasztalatom szerint az sem minden esetben hatékony megoldás, hogy egy kisgyermeket 2-3  különböző helyre vigyen a szülő, mert mindegyik szakember csak a saját területén keresztül látja és kezeli a gyermeket, azaz egy részt lát az egészből, és nem a komplex egészet.  A kisgyermeket megzavarhatja és félelmet kelthet benne a sok idegen ember akik egyszerre lépnek az életébe, nem érti, hogy miért történik mindez, és egy hiperaktív, impulzív vagy autisztikus tüneteket mutató kisgyermeknél ezek a tünetek akár fel is erősödhetnek ezek hatására. A kisgyermek is szívesebben  épít bizalmat amennyiben egyetlen személlyel alakít ki biztonságos légkörben kapcsolatot. Az időtényező mellett ez utóbbit is nagyon fontosnak tartom. Végül, de nem utolsó sorban az anyagi tényező is fontos szempont, a sok különböző szakember nagymértékű anyagi terhet ró egy család költségvetésére, és az időstrukturálás is bonyolultá válhat.

Kapcsolatfelvétel

 

A TLSZ Program komplexitása ebben rejlik. 4 hónapos intenzív képzés egy szakemberrel, egy helyen, előre tervezhető időben és anyagilag is!

A TLSZ program megoldásközpontú, így igen hamar lehet nagyon látványos eredményeket elérni. A TLSZ Program ötvözi a leghatékonyabb önismereti modelleket  (pszichoanalízis, tranzakcióanalízis) és pszichoterápiás eszközöket (KIP szimbólumterápia, meseterápia,rajzterápia), részképességfejlesztéssel és mozgásterápia (csecsemőkori reflexek gátlása / szenzomotoros-reflex integráció -INPP) elemeivel.  Egyedülálló komplex és integratív foglalkozás kiegészítve a  VMI®, azaz Vizualizációs Módszer Intuícióval® kiemelt hatékonyságú, innovatív elengedés technikájával.

A TLSZ program egyedülálló  integrált foglalkozás, minden esetben egyénreszabott:

Önismereti foglalkozás+Viselkedésterápia + Szenzomotoros fejlesztés egy helyen, egyidőben, egy program keretében! 

Cél hangsúlyozottan a Prevenció a megelőzés mindhárom színterén!

Miért fontos ez? Vegyünk 3  gyakorlati példát:

Sanyika 7 éves nem tudja végigülni a 45 perces órát, izeg-mozog a széken, olykor bepisil, gyakori dühkitörései vannak, szorong.  Szülei és pedagógusai szerint hiperaktív, jó lenne gyógyszeresen kezelni – A felmérés és foglalkozások alkalmával feltártam, hogy a kisfiú problémája összetett, két ok volt a háttérben: egyrészt óriási stresszben élt a kisfiú-nevelőapja fizikailag és verbálisan bántalmazta, és volt egy idegrendszeri éretlensége)

Márk 10 éves nem szereti a változásokat,szorong, nem szeret rajzolni, félénk, figyelme könnyen elterelődik, heves érzelmi reakciói vannak olykor hiperaktív megnyilvánulásokkal. – A felmérés egyértelműen igazolta, hogy a kisfiúnak több csecsemőkori reflexe kiváltható volt (Moro, TLR, ATNR, STNR, Galant).

Dani 5 éves szülei és pedagógusai tanácstalanok. A kisfiú hiperaktivitás, impulzivitás tüneteit mutatja, figyelemzavarosnak látszik, kerüli a szemkontaktust, óvodában dühkitörései vannak, köpköd. ADHD, autizmus, hiperaktivitás, oppozíciós zavar?? Minden felmerült bennük. A foglalkozások alkalmával pszichológiai felmérés, kognitív felmérés, csecsemőkori reflexek meglétére vonatkozó felmérés is történt. Végül bebizonyosodott, hogy a tüneteit egy rosszul működő család, verbális bántalmazás és hospitalizáció okozta.

A fenti esetekben a közös, hogy mindegyiknél a hiperaktivitás volt a vezető tünet, de a TLSZ Program során sikeresen fel tudtuk mérni és rendezni a valódi kiváltó okot/okokat. Sajnos vannak esetek, amikor szervi eredetű, organikus okok állnak a háttérben (genetikai ok, anyagcserezavar) vagy elkerülhetetlen a gyógyszeres kezelés.

Ebből is látható, hogy egy adott tünetet (kiindulva a példákból=hiperaktivitás) hiba lenne egyetlen szemszögből vizsgálni! Test -Lélek-Szellem  egységét szükséges vizsgálni! A kiváltó okok sokfélék lehetnek, a célzott és hatékony  fejlesztéshez/terápiához pedig elengedhetetlen, hogy ne a tünetet kezeljük egy nézőpontból vizsgálva, hanem a kiváltó okot keressük meg és annak megfelelően segítsük a gyermeket a nehézségei oldásában.

A TLSZ Program segítséget nyújt:
  • tanulási és magatartási zavar, Dys-problémák (dyscalculia, dyslexia, dysgrafia)
  • viselkedészavar,
  • evészavar,
  • stressz, szorongás, pánik
  • hiperaktivitás, impulzivitás, ADHD-gyanú, autisztikus tünetek
  • hangulati zavar, depresszió,
  • trauma,gyász, fóbia, függőség esetén
TLSZ programra Előjegyzést tudunk felvenni 2023/2024-re:

Következő induló kurzusok időpontjai:

2023 .Augusztus 21.-November 30. – BETELT

2024. Január 8.-Április 30. – SZABAD időpontok korlátozottan elérhetők

Szabad időpontokról vagy egyéni konzultáció esetén érdeklődjön telefonon!   Mobil: 06 30 433 7635 

Kurzusok időpontjai:

Hétfő és Szerda 16-17h                                  Kedd és Csütörtök 16-17h

Hétfő és Szerda 17-18h                                  Kedd és Csütörtök 17h-18h

Hétfő és Szerda 18-19h                                   Kedd és Csütörtök 18-19h

(Megnövekedett igény esetén további időpontokban is indulhat képzés.)

Kapcsolatfelvétel

Ár összesen: 320.000 Ft (3 részletben fizetendő)
Kedvezmény: 160.000 Ft (a teljes ár 32 db. 60 perces foglalkozásokkal számolva 480.000 Ft!)
Extra kedvezmény: visszatérő ügyfeleknek a TLSZ Program teljes ára: 280.000 Ft 

Jelentkezni csak a teljes negyedéves kurzusra (4 hónap/32 alkalom/heti 2×60 perc) lehet.

(Az ár tartalmaz  egy 90 perces szülőkonzultációt 0-dik lépésként.)

A programban történő haladás során amennyiben indokolt szülő bevonására kerülhet sor egyéni konzultáció keretében felár ellenében.

Adj egy esélyt gyermekednek, mielőtt kódot és/vagy gyógyszeres kezelést kapna! Amennyiben ez mégis elkerülhetetlen, vagy már van diagnózis, akkor tudd, hogy  kiegészítő terápiaként is igen hatékony eredményeket lehet elérni a TLSZ Programmal (tercier prevenció: a súlyosbodás és a szövődmények valószínűségének csökkentése révén).

 

A TLSZ Rapid Mini Program : 2 hónap alatt Változás!
Azoknak ajánljuk a TLSZ program mini változatát, akiknek gyors megoldásra van szükségük a problémájukhoz!
Ár összesen: 100.000 Ft  8 alkalom 120 perc/alkalom heti 1x találkozó.

(Kedvezmény: 60.000 Ft, az eredeti ár 160.000 Ft )

 

A programra jelentkezni emailen lehetséges: kunigundakozpont@gmail.com

További felvilágosítás telefonon: 06 30 433 7635

 

Szilágyi Kinga

TLSZ Prevenció Specialista

Kapcsolatfelvétel