TLSZ Program

“Adj egy esélyt gyermekednek a TLSZ programmal, mielőtt kódot és/vagy gyógyszeres kezelést kapna! Amennyiben ez mégis elkerülhetetlen, vagy már van diagnózis, akkor tudd, hogy kiegészítő terápiaként is igen hatékony eredményeket lehet elérni a TLSZ Programmal (tercier prevenció: a súlyosbodás és a szövődmények valószínűségének csökkentése révén). Hiszen: Gyermekünk a legféltettebb Kincsünk.”

Szilágyi Kinga, TLSZ Prevenció Specialista

Szakemberként és szülőként egyaránt  magam is tapasztaltam, hogy évről évre egyre több a “problémás” gyermek. Jelenleg a hazai rendszer olyannyira leterhelt, hogy egy szakszolgálatnál vagy orvosnál csak diagnózisért (és még nem terápia, vagy kezelés!) akár 6-8 hónapos várakozási idővel kell számolnia annak a szülőnek, aki gyermekénél valamilyen szokatlant, rendelleneset tapasztal.

Szomorú tény, hogy vannak olyan veleszületett rendellenességek, amelyeket jelen tudásunk szerint nem mindig lehet orvosolni, vagy csak gyógyszeresen lehet kezelni. Azonban az is sajnálatos tény, hogy sok esetben a túlterhelt rendszer és szakemberhiány következtében olyanok is bekerülnek a “kódrendszerbe” és akár a gyógyszeres terápiába, akiknek esetleg “csak” idegrendszeri éretlenségükből kifolyólag vannak tanulási és/vagy magatartási problémái.

Fontos tudni, hogy a magatartási és viselkedésbeli eltéréseket mutató kisgyermekeknél rendkívüli szerepe van az időtényezőnek, azaz a korai fejlesztésnek!

Napjainkban egy szülő vár 6-8 hónapot arra, hogy felmérjék a gyermekét. Ezt követően készül egy diagnózis, és további hosszú hónapokat vár külön egy pszichológusra, külön egy mozgásterapeutára, esetleg további szakemberek segítségét veszi igénybe. A probléma észlelésétől a terápiáig akár egy-másfél év (!) is eltelhet, ami rendkívül sok egy olyan esetben, amikor az időtényező a hatékonyság legfontosabb eleme! 

Tapasztalatom szerint az sem minden esetben hatékony megoldás, hogy egy kisgyermeket 2-3 különböző helyre vigyen a szülő, mert mindegyik szakember csak a saját területén keresztül látja és kezeli a gyermeket, azaz egy részt lát az egészből, és nem a komplex egészet. A sok idegen ember a kisgyermeket megzavarhatja és félelmet kelthet benne, hisz mindenki egyszerre lép az életébe, nem érti, hogy miért történik mindez, és egy hiperaktív, impulzív vagy autisztikus tüneteket mutató kisgyermeknél ezek a tünetek akár fel is erősödhetnek ezek hatására. A kisgyermek is szívesebben épít bizalmat, amennyiben egyetlen személlyel alakít ki biztonságos légkörben kapcsolatot. Az időtényező mellett ez utóbbit is nagyon fontosnak tartom. Végül, de nem utolsó sorban az anyagi tényező is fontos szempont, a sok különböző szakember nagymértékű anyagi terhet ró egy család költségvetésére, és az időstrukturálás is bonyolultá válhat.

A TLSZ Program komplexitása ebben rejlik.

4 hónapos intenzív képzés egy szakemberrel,
egy helyen,
előre tervezhető időben és anyagilag is!

A TLSZ Program megoldásközpontú, így igen hamar lehet nagyon látványos eredményeket elérni.

A TLSZ Program ötvözi a leghatékonyabb önismereti modelleket  (pszichoanalízis, tranzakcióanalízis) és pszichoterápiás eszközöket (KIP szimbólumterápia, meseterápia,rajzterápia), részképesség-fejlesztéssel és mozgásfejlesztés (szenzomotoros torna) elemeivel.  

Egyedülálló komplex és integratív foglalkozás kiegészítve a  VMI®, azaz Vizualizációs Módszer Intuícióval® kiemelt hatékonyságú, innovatív elengedés technikájával.

„A fiúnk végre fejlődik!!! 9 évnyi fejlesztés nem hozott akkora áttörést, mint ez a Program 2,5 hónap alatt!!! Egy szóval: Működik! A TLSZ Program nem csak marketing duma, valóban a megoldáson van a hangsúly. Sok helyen voltunk már, de amellett, hogy ez a Program rendkívül rövid idő alatt hoz eredményt, szülőként ennyire mindenre kiterjedő, részletes, sok-sok támogatást, segítő tanácsot sehol máshol nem kaptam!”
Császár Claudia
egy 12 éves (ADHD és F83 kód) fiú édesanyja

A TLSZ  egy mozaikszó:  a Test-Lélek-Szellem hármasát, a holisztikus szemléletemet tükrözi.

A TLSZ Program egyedülálló  integrált foglalkozás, minden esetben egyénre szabott:

Önismereti foglalkozás
+
Érzelmi intelligencia fejlesztés
+
Művészetterápia
+
Viselkedésterápia
+
Részképesség fejlesztés
+
Mozgásfejlesztés
egy helyen, egyidőben, egy program keretében!
Cél hangsúlyozottan a prevenció, a megelőzés a Test-Lélek-Szellem hármasának színterén!

Miért fontos ez? Vegyünk 3 gyakorlati példát:

Sanyika 7 éves

nem tudja végigülni a 45 perces órát, izeg-mozog a széken, olykor bepisil, gyakori dühkitörései vannak, szorong. Szülei és pedagógusai szerint hiperaktív, jó lenne gyógyszeresen kezelni.

A felmérés és foglalkozások alkalmával feltártam, hogy a kisfiú problémája összetett, két ok volt a háttérben: egyrészt óriási stresszben élt, a kisfiú nevelőapja fizikailag és verbálisan bántalmazta, és volt egy idegrendszeri éretlensége.

Márk 10 éves

nem szereti a változásokat, szorong, nem szeret rajzolni, félénk, figyelme könnyen elterelődik, heves érzelmi reakciói vannak olykor hiperaktív megnyilvánulásokkal. 

A felmérés egyértelműen igazolta, hogy a kisfiúnak több csecsemőkori reflexe kiváltható volt.

Dani 5 éves

szülei és pedagógusai tanácstalanok. A kisfiú hiperaktivitás, impulzivitás tüneteit mutatja, figyelemzavarosnak látszik, kerüli a szemkontaktust, óvodában dühkitörései vannak, köpköd. ADHD, autizmus, hiperaktivitás, oppozíciós zavar? Minden felmerült bennük. 

A foglalkozások alkalmával pszichológiai felmérés, kognitív felmérés, csecsemőkori reflexek meglétére vonatkozó felmérés is történt. Végül bebizonyosodott, hogy a tüneteit egy rosszul működő család, verbális bántalmazás és hospitalizáció okozta.

A fenti esetekben a közös, hogy mindegyiknél a hiperaktivitás volt a vezető tünet, de a TLSZ Program során sikeresen fel tudtuk mérni és rendezni a valódi kiváltó okot/okokat. Sajnos vannak esetek, amikor szervi eredetű, organikus okok állnak a háttérben (genetikai ok, anyagcserezavar) vagy elkerülhetetlen a gyógyszeres kezelés.

Ebből is látható, hogy egy adott tünetet (kiindulva a példákból=hiperaktivitás) hiba lenne egyetlen szemszögből vizsgálni! Test -Lélek-Szellem egységét szükséges vizsgálni! A kiváltó okok sokfélék lehetnek, a célzott és hatékony  fejlesztéshez/terápiához pedig elengedhetetlen, hogy ne a tünetet kezeljük egy nézőpontból vizsgálva, hanem a kiváltó okot keressük meg és annak megfelelően segítsük a gyermeket a nehézségei oldásában.

A TLSZ Program segítséget nyújt:

 • tanulási és magatartási zavar, Dys-problémák (dyscalculia, dyslexia, dysgrafia)
 • viselkedészavar,
 • evészavar,
 • stressz, szorongás, pánik
 • hiperaktivitás, impulzivitás, ADHD-gyanú, autisztikus tünetek
 • hangulati zavar, depresszió,
 • trauma,gyász, fóbia, függőség esetén

Következő induló kurzusok időpontjai:

2024.
január 8–április 30.

BETELT

TLSZ Program előjegyzés:

2024.
szeptembertől

egyéni konzultáció előjegyzés:

2024.
májustól

TLSZ Program negyedéves kurzus:

IDŐTARTAM:

4 hónap

Mit tartalmaz:

 • 0. alkalom: 90 perces szülőkonzultációt
 • 32 alkalom, heti 2×60 perc

Kurzusok időpontjai heti bontásban:

hétfő és szerda,
15-20 óra között

kedd és csütörtök,
15-20 óra között

Megnövekedett igény esetén további időpontokban is indulhat képzés.

információ:

 • Jelentkezni csak a teljes negyedéves kurzusra (4 hónap/32 alkalom/heti 2×60 perc) lehet.
 • Az ár tartalmaz egy 90 perces szülőkonzultációt 0-dik lépésként.
 • A programban történő haladás során, amennyiben indokolt, szülő bevonására kerülhet sor.

Teljes érték: 480.000.- Ft

Kedvezmény: 160.000.- Ft

ÁR:

320.000.- Ft

Fizetés: 3 részletben

0. alkalom szülőkonzultáció (90 perc): INGYENES

Mobil: +36 30 433 7635

A TLSZ Rapid Mini Program:

2 hónap alatt változás!

IDŐTARTAM:

2 hónap

Mit tartalmaz:

 • 8 alkalom, heti 1×120 perc

Kurzusok időpontjai:

egyeztetés alapján

információ:

 • Azoknak ajánljuk a TLSZ program mini változatát, akiknek gyors megoldásra van szükségük a kisebb elakadásaikhoz, nehézségeikhez

Teljes érték: 160.000.- Ft

Kedvezmény: 60.000.- Ft

ÁR:

100.000.- Ft

Mobil: +36 30 433 7635

Szabad időpontokról vagy egyéni konzultáció esetén érdeklődjön telefonon!

Szilágyi Kinga
TLSZ Prevenció Specialista
Mobil: +36 30 433 7635

MEGRENDELHETŐ
a Kunigunda Központ saját fejlesztésű társasjátéka
a Te kérsz egy Tirami Su-t?

Egyedülálló, komplex, a TLSZ Program szórakoztató változata,
3:1-ben társasjáték családoknak és baráti társaságoknak.