Szolgáltatások

PREVENTOR™-ként szolgáltatásaimmal igyekszem segíteni azoknak a családoknak, gyermekeknek, személyeknek, szakembereknek, akik hozzám fordulnak a problémáikkal. 

Ezek a problémák lehetnek az élet különböző területein történő elakadások, illetve nehézségek. Azonban fontos, hogy még azelőtt megoldjuk őket, mielőtt ezek krízissé válnának.

Prevenciós szűrés

Szülőként érzed, észleled, hogy a gyermekednél valami nincs rendben, felmerült vele kapcsolatban viselkedésbeli/magatartásbeli probléma, esetleg tanulási probléma  vagy egészségi panaszok? Ha szeretnéd tudni a probléma okát , akkor vedd igénybe a prevenciós szűrést (igény esetén házhoz megyek)!

 A szűrés tartalma: 

  • teljeskörű anamnézis felvétel, tesztek, kérdőívek, és komplex felmérés. Időtartam: 2 óra 
  • kiértékelés (emailen)

Kiknek ajánlom: akik nem egy tünetet szeretnének megszüntetni, hanem a probléma valódi okát megkeresni, és tartós  változást elérni.  A kiértékelést követően amennyiben a TLSZ Programot választják megoldásként, a prevenciós szűrés árát jóváírjuk. 

Tanácsadás – Egyéni vagy csoportos

Az első 90 perces felmérés után felmérjük az állapotot/ helyzetet (anamnézis) és  ezután célzottan kezdhetjük el a foglalkozásokat. 

Gyermekek esetén az első konzultációt szívesen végzem az ügyfél otthonában, de ettől el is térhetünk, megbeszélés tárgyát képezi.

 

TLSZ Szuperképesség  Program – a TLSZ Prevenció Specialistától

A TLSZ Szuperképesség Programot 3-18 éves korosztály számára hoztuk létre.  Megoldásközpontú 4 hónapos (32 alkalom/heti 2x60perc) intenzív komplex egyéni  foglalkozás játékos formában. Önismereti foglalkozás és érzelmi intelligencia fejlesztés szenzomotoros mozgásterápiával kombinálva, integratív eszközökkel. A program segítséget nyújt tanulási és magatartási zavar, dyscalculia, dysgrafia,dyslexia, viselkedészavar, evészavar, stressz, hiperaktivitás, impulzivitás, ADHD-gyanú, autisztikus tünetek, hangulati zavar, oppozíciós zavar, depresszió, trauma,gyász,  szorongás, pánik, fóbia, függőség esetén. A programban történő haladás során a szülő bevonására kerülhet sor egyéni konzultáció keretében.

Tanszoba – ha péntek akkor napközi

Házitanító szolgáltatásom keretében vállalom az általános iskolás korú gyermekek korrepetálását, és felzárkóztatását egy vagy több tantárgyból.

Péntekenként 16 órától 19 óráig a központ átveszi az iskolai napközi helyét! A szolgáltatás keretében vállalom, hogy egyéni vagy  4-5 fős kiscsoportokban  átismételjük a gyerekekkel a  heti tananyagot, és elkészítjük a jövő hétre feladott házi feladatokat. Az előre bejelentett dolgozatokra hasznos vázlatokkal, és értéssel megkönnyítem a felkészülést és a sikeres dolgozatírást.

Célom ,hogy a tanulás kellemes élmény legyen a gyermek számára, és szorongásmentesen, sikeresen, magabiztosan vegye az iskolai akadályokat.

Fontos, hogy az egyéni képességek és személyiségjegyek figyelembevételével forduljunk a gyermek felé a tanulási folyamat során, hisz ne feledjük: a Jövő generációját neveljük.

Személyiségtesztek

A foglalkozások alkalmával, a pszichológiában is alkalmazott személyiségteszteket használok.

Választható: 

  • komplex személyiségteszt (MMPI)
  • depresszióval kapcsolatos tesztek
  • függőséggel (alkohol, drog, játékfüggőség) kapcsolatos tesztek
  • evészavarokkal összefüggő tesztek
  • szorongással, illetve stresszel kapcsolatos tesztek
  • traumával összefüggő tesztek
  • párkapcsolati tesztek
  • gyermek képességek és viselkedés felmérési tesztek (ADHD, hiperaktivitás, depresszió, magatartászavar)

A tesztekről bővebben az alábbi gombra kattintva tájékozódhat. 

 

Tovább a személyiségtesztekre

Gyermekfelügyelet/ baby sitter szolgáltatás másképp

A rohanó világunkban – még a legjobb szándék mellett is – sajnos sok esetben képtelenség megoldani a gyermekfelügyeletet. A nagyszülőkre sem lehet mindig bízni őket, hiszen szeretteinket sem akarjuk a végletekig leterhelni, így alternatív megoldások jöhetnek szóba. 

A Kunigunda központ alkalmi gyermekfelügyelet szolgáltatás keretében örömmel nyújt segítséget abban, ha szeretnének a szülők eltölteni pár órát kettesben, vagy sürgős elintéznivaló esetén nem ér rá a nagyi, a szomszéd, a barátnő, hogy vigyázzon a gyerkőcre. Rendszeres gyermekfelügyelet is lehetséges, amennyiben a szülőknek tartós elfoglaltságuk adódna (pl egy tanfolyam vagy iskola elvégzése). De nem lepődünk meg abban az esetben sem, ha a szülők kettesben terveznek feltöltődni egy hétvégén, és a gyerkőcöt addig biztonságos helyen, szakértő kezekre bízzák a központban (Baba&Kid Hotel ottalvós lehetőség). 

 

Terembérlés – szülinapi zsúr szervezés vagy egyéb célú bérlési lehetőség

A gyermekek és a szülők számára is nagyon fontosak a csoportos események, programok – mint akár egy szülinap is. 

Tudom, hogy a szervezés, a helyszín keresése rendkívül sok erőt és energiát vesz igénybe, így szívesen segítek az ünnepek, programok lebonyolításában, illetve tudunk biztosítani helyszínt is.

Segítő szakembereknek, tanfolyamoknak is szívesen nyújtunk segítséget a terembérlés lehetőségével a szabad kapacitásunk függvényében.

 

 

A szolgáltatásokkal kapcsolatban érdeklődjön az elérhetőségeink valamelyikén.