Szolgáltatások

Prevenció • Családsegítés • Tanácsadás • Mozgásfejlesztés • Gyógypedagógia • Pszichológia • Coaching

PREVENTOR™-ként szolgáltatásaimmal igyekszem segíteni azoknak a családoknak, gyermekeknek, személyeknek, szakembereknek, akik hozzám fordulnak a problémáikkal. Ezek a problémák lehetnek az élet különböző területein történő elakadások, illetve nehézségek. Azonban fontos, hogy még azelőtt megoldjuk őket, mielőtt ezek krízissé válnának.

Miben tudok segíteni?

A Kunigunda Központban az alábbi szolgáltatásaimat veheti igénybe:

A Kunigunda Központ szakmai vezetőjeként a munkámat pszichológiai tesztek is segítik, fő célom hangsúlyozottan a  Prevenció.  Megelőzni azt, hogy az észlelt zavarok tartóssá váljanak (secunder prevenció), súlyosbodjanak és akár betegséggé alakuljanak (tercier prevenció).

Prevenciós szűrés

Szülőként érzed, észleled, hogy a gyermekednél valami nincs rendben, felmerült vele kapcsolatban viselkedésbeli/magatartásbeli probléma, esetleg tanulási probléma  vagy egészségi panaszok? Ha szeretnéd tudni a probléma okát , akkor vedd igénybe a prevenciós szűrést (igény esetén házhoz megyek)!

 A szűrés tartalma: 

  • teljeskörű anamnézis felvétel, tesztek, kérdőívek, és komplex felmérés. Időtartam: 2 óra 
  • kiértékelés (emailen)

Kiknek ajánlom: Akik nem egy tünetet szeretnének megszüntetni, hanem a probléma valódi okát megkeresni, és tartós  változást elérni.  A kiértékelést követően amennyiben a TLSZ Programot választják megoldásként, a prevenciós szűrés árát jóváírjuk.

TLSZ Program - a TLSZ Prevenció Specialistától

A TLSZ  Programot elsősorban 3-18 éves korosztály számára hoztuk létre.  Megoldásközpontú, 4 hónapos (32 alkalom/heti 2x60perc), intenzív, komplex, egyéni  foglalkozás.

Önismereti foglalkozás és érzelmi intelligencia fejlesztés mozgásfejlesztéssel kombinálva, integratív eszközökkel. Igény esetén a program részképesség fejlesztést és viselkedésterápiát is alkalmaz.

Kiknek ajánlom: A program segítséget nyújt tanulási és magatartási zavar, dyscalculia, dysgrafia,dyslexia, viselkedészavar, evészavar, stressz, hiperaktivitás, impulzivitás, ADHD-gyanú, autisztikus tünetek, hangulati zavar, oppozíciós zavar, depresszió, trauma, gyász, szorongás, pánik, fóbia, függőség esetén.

A programban történő haladás során a szülő bevonására kerülhet sor egyéni konzultáció keretében.

Személyiségtesztek

A foglalkozásokon a pszichológiában is alkalmazott papír alapú teszteket és kérdőíveket alkalmazunk, amennyiben szükséges.

Választható tesztek: 

  • komplex személyiségteszt (MMPI)
  • depresszióval kapcsolatos tesztek
  • függőséggel (alkohol, drog, játékfüggőség) kapcsolatos tesztek
  • evészavarokkal összefüggő tesztek
  • szorongással, illetve stresszel kapcsolatos tesztek
  • traumával összefüggő tesztek
  • párkapcsolati tesztek
  • gyermek képességek és viselkedés felmérési tesztek (ADHD, hiperaktivitás, depresszió, magatartászavar
Edukáció

Nemcsak a gyermekek lelki jóléte a fontos, hanem a szülőké is, hiszen csak egy kiegyensúlyozott, boldog felnőtt tud kiegyensúlyozott, boldog gyermeket nevelni.

Épp ezért kiemelten fontos számomra, hogy edukáljam a hozzám fordulókat és önismereti modellekkel, valamint komplex integratív eszközökkel kulcsot adjak a kezükbe saját problémáik, elakadásaik megoldásához.  Az edukációt a szó legnemesebb értelmében véve gondolom: felszínre juttatni a bennünk rejlő potenciált. 

Segítségemmel a szülő, vagy a pedagógus megtanulja, hogyan adhat hiteles és jó példát, értéket a gyermekeknek, és hogyan támogathatja önismeretének fejlődését. Egyúttal pedig teret enged neki arra, hogy önmagát is kreatívan megélje, miközben a gyermekkel együtt tanulnak, együtt fejlődnek. Ez a test-lélek-szellem egyensúlya egy egészséges, harmonikus és konfliktusmentes élet elsajátítására, mind az ideális szülő-gyermek, és a tanár-diák kapcsolatra való törekvés jegyében, minden emberi létezés és kapcsolat alapja.

„Sokszor előfordult velem, hogy akár minden ok nélkül rossz volt a közérzetem, és nem találtam a helyem. Még ha minden úgymond tökéletes volt az életemben, akkor viszont tudat alatt én tettem érte, hogy ne így legyen. Kinga remek szakember, kiváló emberismerő és nagyon elhivatott. Rendkívül alapos, és egy apró részlet se kerüli el a figyelmét. A közös munka során nem csak nekem volt feladatom a belső munkákkal. Kinga legalább annyit dolgozott a háttérben a minél alaposabb, árnyaltabb kép és megoldás kidolgozásán. Egyáltalán nem mondható el, hogy száraz, füzetbejegyetelésről és sima egyoldalú beszéltetésről lenne szó a tanácsadása során. Nagyon értékeltem hogy értést kaptam magammal kapcsolatban arról, hogy mi miért történik velem, vagy a közös munka során mire miért van szükség. Külön jó dolognak tartom, hogy sokféle megközelítésből, többfajta eszközzel tudott segítséget nyújtani. Azóta úgy érzem sokkal nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb vagyok.”
Kovács Zsolt
40 éves (szorongással és passzív-agresszióval küzdött)

Figyelemfelhívás

2024. szeptembertől a Központ újabb szolgáltatással bővül :

TLSZ 1 éves Óvodai – Iskolai Prevenciós Program©
2024

„Egy imára adott válaszként, valamilyen szükséglet orvoslásaként jöttél erre a világra. Ha nem lett volna rád szükség, soha nem jelensz meg. Születésed ténye maga a bizonyíték arra, hogy okkal vagy itt. Azért jöttél, mert valamit adni tudsz és adni  vagy hivatott – valamilyen képességet, tehetséget, ajándékot, üzenetet, jelentéssel  bíró dolgot. A világnak szüksége van arra, ami te vagy.” – Derek Rydall –

Óvodák – Általános iskolák részére ajánlott komplex Program –  Várjuk szeretettel az intézményvezetők érdeklődését.