Miért MI?

Prevenció • Családsegítés • Tanácsadás • Mozgásfejlesztés • Gyógypedagógia • Pszichológia • Coaching

Miért a Kunigunda Központ?

A gyermekekkel foglalkozó fejlesztő szakemberek, pedagógusok és pszichológusok egy emberként a prevenció fontosságát hangsúlyozzák. Központunk ezt a feladatot vállalta magára. Saját TLSZ ( Test- Lélek- Szellem) Programunk a prevenció jegyében jött létre mellyel hatékonyan tudunk változást elérni.

Válts fókuszt, mi megtettük!

Hisszük, hogy a tünetek, a diagnózis, a kód, a probléma a megértéshez szükséges. Mi nem azt hangoztatjuk, hogy mi mindent nem tud a gyermek, hanem szeretettel és elfogadással az erősségeire és a saját személyiségére építve fejlesztünk.

Az okot keressük, nem okolunk!

Mert nálunk a gyermek jólléte és a család minőségi egysége a cél. A diagnózis nem beletörődés, a gyermek egész életben való boldogulása a tét.

Nem sablonokban gondolkodunk!

Mi nem sztereotipizálunk, és nem általánosítunk, hanem szívvel-lélekkel a gyermekre összpontosítunk figyelembe véve az egyéni adottságait, képességeit és a személyiségét.

Átérezzük a helyzetet!

Ismerős a mondás, hogy egyetlen alkalmazott se viszonyul tulajdonosi szemlélettel ahhoz amivel foglalkozik? Nálunk biztos lehetsz benne, hogy a gyermekedet úgy fejlesztjük, mint a saját gyermekünkkel tennénk.

Hagyjuk gyermeknek lenni!

Manapság, ha egy gyermekkel probléma merül fel foglalkozik vele min. 3 szakember (pszichológus, logopédus, mozgásterapeuta, stb.), és még bejön a sport, vagy egyéb délutáni foglalkozás. A gyermeknek feszített napirendje van, folyamatos ingerek-impulzusok érik, amik túlterhelik az amúgy is éretlen idegrendszerét. Nálunk egyedülálló preventív szemlélettel 1 helyen, 1 szakember, 4 hónapig, intenziven csak a te gyermekedre fókuszál és fejleszt az egyéni adottságait figyelembe vève. Nem csak a szülőnek van szüksége én-időre. A gyermeknek ugyanolyan fontos, hogy megélje a szabad, felhőtlen, kötöttségektől és irányítástól mentes gyermeki én állapotot.

Nem megélhetési gyermek!

Manapság divatos megélhetési forrásként tekintenek sokan a problémás gyermekekre. Mi küldetésként tekintünk a gyermekedre. A mi küldetésünk a gyermek elakadásainak, nehézségeinek a megszüntetése és a szülők támogatása.

Itt a szülő jólléte is fontos!

Gyermek és szülő együttes egysége a család. Olykor a szülőknek ugyanolyan szükségük van hatékony eszközökre, iránymutatásra vagy épp lelki támogatásra a mindennapok küzdelmei során, mint a gyermeknek a fejlesztésre. A központban a szülők számára is elérhető foglalkozást találtok.

Házhoz megy a segítség!

Várólistán vagytok hosszú hónapok óta és még diagnózis sincs, nemhogy fejlesztés? Prevenciós szűrésünk elérhető a központunkban, de akár a saját otthonodban is! Feltárjuk a lehetséges okot, tanácsot és javaslatot adunk a fejlesztésre. Gyermekbarát felmérés és tanácsadás stressz és szorongásmentesen.

Elfogulatlan és komplex szemlélet!

Mi a probléma megoldására koncentrálunk. Nem a saját programunkat fogjuk ajánlani, ha nem azt látjuk megoldásnak, hanem az elérhető legjobb megoldást amire a gyermekednek szüksége lehet. Gyermekedre nem RÉSZként, hanem EGÉSZként tekintünk.

Központunk nem hivatott helyettesíteni pedagógiai szakszolgálati vizsgálatot, pszichológust, klinikai szakpszichológust. Hatékony és gyors megoldásközpontú szolgáltatásainkkal cél a megelőzés, a prevenció a Test-Lélek-Szellem hármasának teljes színterén.

Szabad időpontokról vagy egyéni konzultáció esetén érdeklődjön telefonon!

Szilágyi Kinga
TLSZ Prevenció Specialista
Mobil: +36 30 433 7635

MEGRENDELHETŐ
a Kunigunda Központ saját fejlesztésű társasjátéka
a Te kérsz egy Tirami Su-t?

Egyedülálló, komplex, a TLSZ Program szórakoztató változata,
3:1-ben társasjáték családoknak és baráti társaságoknak.