Miért MI?

Miért a Kunigunda Központ?

A gyermekekkel foglalkozó fejlesztő szakemberek, pedagógusok és pszichológusok egy emberként a prevenció fontosságát hangsúlyozzák. Központunk ezt a feladatot vállalta magára. Saját TLSZ ( test- lélek- szellem) programunk a prevenció jegyében jött létre mellyel hatékonyan tudunk változást elérni.

 

  • Válts fókuszt, mi megtettük! Hisszük, hogy a tünetek, a diagnózis, a kód, a probléma a megértéshez szükséges . Mi nem azt hangoztatjuk, hogy mi mindent nem tud a gyermek, hanem szeretettel és elfogadással az erősségeire és a saját személyiségére építve fejlesztünk.
  • Az okot keressük, nem okolunk! Mert nálunk a gyermek jólléte és a család minőségi egysége a cél. A diagnózis nem beletörődés, a gyermek egész életben való boldogulása a tét.
  • Nem sablonokban gondolkodunk! Mi nem sztereotipizálunk, és nem általánosítunk, hanem szívvel-lélekkel a gyermekre összpontosítunk figyelembe véve az egyéni adottságait, képességeit és a személyiségét.
  • Átérezzük a helyzetet! Ismerős a mondás, hogy egyetlen alkalmazott se viszonyul tulajdonosi szemlélettel ahhoz amivel foglalkozik? Nálunk biztos lehetsz benne, hogy a gyermekedet úgy fejlesztjük, mint a saját gyermekünkkel tennénk.
  • Hagyjuk gyermeknek lenni! Manapság, ha egy gyermekkel probléma merül fel foglalkozik vele min. 3 szakember ( pszichológus, logopédus, mozgásterapeuta stb), és még bejön a sport, vagy egyéb délutáni foglalkozás. A gyermeknek feszített napirendje van, folyamatos ingerek-impulzusok érik, amik túlterhelik az amúgy is éretlen idegrendszerét. Nálunk egyedülálló preventív szemlélettel 1 helyen 1 szakember 4 hónapig intenziven csak a te gyermekedre fókuszál és fejleszt az egyéni adottságait figyelembe vève. Nem csak a szülőnek van szüksége én-időre. A gyermeknek ugyanolyan fontos, hogy megélje a szabad, felhőtlen, kötöttségektől és irányítástól mentes gyermeki én állapotot.
  • Nem megélhetési gyermek! Manapság divatos megélhetési forrásként tekintenek sokan a problémás gyermekekre. Mi küldetésként tekintünk a gyermekedre. A mi küldetésünk a gyermek elakadásainak, nehézségeinek a megszüntetése és a szülők támogatása.
  • Itt a szülő jólléte is fontos! Gyermek és szülő együttes egysége a család. Olykor a szülőknek ugyanolyan szükségük van hatékony eszközökre, iránymutatásra vagy épp lelki támogatásra a mindennapok küzdelmei során mint a gyermeknek a fejlesztésre. A központban a szülők számára is elérhető foglalkozást találtok.
  • Házhoz megy a segítség! Várólistán vagytok hosszú hónapok óta és még diagnózis sincs, nemhogy fejlesztés? Prevenciós szűrésünk elérhető a központunkban, a Kölyökpark játszóházaiban, de akár a saját otthonodban is! Feltárjuk a lehetséges okot, tanácsot és javaslatot adunk a fejlesztésre.
  • Gyermekbarát felmérés és tanácsadás stressz és szorongásmentesen a Kölyökpark játszóházakban + bónusz játékidő! Megtalálsz bennünket a Kölyökpark játszóház és fejlesztőközpont budapesti és vidéki játszóházaiban is. Időpontok a Kunigunda Központ és a Kölyökpark játszóházak honlapjain és fészbúk oldalainkon találod. A prevenciós szűrés igénybevételéhez előzetes regisztráció szükséges. A felmérést követően a játszóház ajándéka negyedóra játék ingyen!
  • Elfogulatlan és komplex szemlélet! Mi a probléma megoldására koncentrálunk. Nem a saját programunkat fogjuk ajánlani, ha nem azt látjuk megoldásnak, hanem az elérhető legjobb megoldást amire a gyermekednek szüksége lehet. Gyermekedre nem Rèszként, hanem EGÉSZként tekintünk.

 

 

 

Központunk nem hivatott helyettesíteni pedagógiai szakszolgálati vizsgálatot,pszichológust, klinikai szakpszichológust, fejlesztő mozgásterapeutát. Hatékony és gyors megoldásközpontú szolgáltatásainkkal cél a megelőzés a prevenció mindhárom szinterén.