Mobilapplikáció

HAMAROSAN
2024-ben jön a Kunigunda Központ mentes mobil applikációja!

Mentes mobil applikációnk, a CDC (angolul Cumulative Diet Counter, magyarul Halmozott diéta számláló), amelyet azért fejlesztettünk ki, hogy segítséget nyújtson az akár többszörös ételallergiában (glutén, tej, tojás, szója, hisztamin, stb.) szenvedők számára. 

Az CDC segítségével így ők is el tudják készíteni saját diétájukat, figyelembevéve az allergéneket, vagy az esetleges szezonális allergiákat

A mentes mobilapplikációval a cukorbetegek is figyelembe vehetik szénhidrát adagjaik glikémiás indexét, kiegészítve azokat az esetleges allergénekkel. 

A laktóz érzékenységben szenvedők kiszámolhatják, mennyi laktózt tartalmaz az ételük, így könnyebben el tudják dönteni, mennyi laktát enzimet vigyenek be szervezetükbe. 

Ezen túlmenően a CDC segítségével az ételek PH-, kálium-, foszfor-, purin-, vagy éppen a koleszterin-értékét is megtudhatjuk, ami hasznos információ lehet a köszvényes, vese-, vagy éppen a szívbetegek diétájának kialakításában. 

 

A napi szénhidrát, kalória, vagy egyéb összetevőkre vetített cél megadása mellett, lehetőségünk van külön étkezésekre meghatározott célok megadására is. 

A bevitt mennyiségeket listázni tudjuk és napi, heti bontásban mentésre kerülnek. Ezeket az adatokoat aztán akár a kezelőorvosukkal, dietetikusukkal is megoszthatják. 

A beépülő adatbázisban szerepelnek az élelmiszerek 

  • fehérje, 
  • zsír, 
  • szénhidrát, 
  • kalória, 
  • PH és PHE 
  • valamint laktóz értékei is, így akár a PKU-érintettek is tudnak a fehérjetartalom, fenilalanin alapján válogatni. Lehetőség van a kiválasztott élelmiszereket a napi fogyasztásunkhoz adni, saját receptet készíteni amit menthetünk. Ezen túlmenően a mentes applikáció segítségével jegyzeteket is írhatunk magunknak, megkönyítve ezzel a következő számítást.

A CDC applikáció teljesen zárt, így a hozzáadott elemek csak saját magunknál jelennek meg  – a letölthető applikációban soha nem kerülnek frissítésre.

Ha kifizetjük a teljes verziót, lehetőségünk nyílik új elemek felvételére és törlésére az adatbázisból, a receptjeink mentésére, a mentett receptek hozzáadására a telefonunkról, automatikus mértékegység átváltásra és heti cél terv készítésére. Emellett helyet kapott az applikáción belül BMR, BMI számító, és más , egyéb funkció is.